Telefoonnummer

020-6123842

Email

Vera.boon@hetnet.nl

Meditatie / Zen  in huize Lydia

In een stad als Amsterdam is altijd veel te doen is en ook veel buitenkant drukte . Altijd bezig zijn, veel afleiding om je heen. Je gunt je weinig tijd om bij jezelf stil te staan. Terwijl je er wel behoefte aan is om rustiger te zijn in je wezen, je binnenkant. Toch is het eenvoudig om in te keren thuis of op een stille plek.

Hoe doe je dat dan? door tijd voor jezelf te reserveren. Op een stoel gaan zitten of meditatie kussen of bankje. dan ervaar je wat vaak gezegd wordt; ‘het is altijd zo druk in mijn hoofd’. Een menselijke eigenschap, dit hebben we allemaal. Je een aandachtspunt nodig waar je je op kan concentreren. Dit kan je ademen zijn, je laat je aandacht naar het ademen in je gaan. Steeds weer tussen de gedachtes door.

Dit samen doen is anders je bent ook in stilte verbonden. Je blijf dan zitten en je staat niet snel op als thuis. Of het komt er niet van en wilt je het regelmatig doen. Een wekelijkse structuur dan kun je met ons meedoen.  Wij mediteren in huize Lydia op donderdag ochtend van 10.00-10.45 uur. De een zit op een stoel, de ander op een bankje afhankelijk van de mogelijkheden en de wensen. Na een buiging en na het inspreken van een goede lichaamshouding  beginnen  we met mediteren.  We mediteren 20 minuten. Het lichaam heeft dan vaak wat beweging nodig en daarom een loopmeditatie. Met je volledige aandacht de stappen zetten. Heel ingetogen lopen. Nog 10 minuten meditatie  en we sluiten  af met enkele bewegingen. Om daarna de dag weer aan te gaan. Afwisselend lezen we een sutra of is er een klein inspirerend woordje.

In huize Lydia Roelof Hartplein 2a Amsterdam

Donderdag van 10.00-10.45 uur in de Benedenzaal

Wilt u deelnemen? bel Vera Boon 020-6123842