Telefoonnummer

020-6123842

Email

Vera.boon@hetnet.nl

Meditatie/Zen  in Huize Lydia en Abdijhoeve Doetinchem

info@adbijhoeve-betlehem.nl weekend 10 -5-2024 t.m. 2-5-2024 & 5 daagse 18-11-2024 t.m. 23-11-2024

In een stad als Amsterdam is altijd veel te doen en ook veel ‘buitenkant’ drukte . Altijd bezig zijn, veel afleiding om je heen. Je gunt je weinig tijd om bij jezelf stil te staan. Terwijl je er wel behoefte aan hebt om rustiger te zijn in je wezen, je binnenkant. Toch is het eenvoudig om thuis of op een stille plek naar binnen te keren 

Hoe doe je dat dan? Door tijd voor jezelf te reserveren. Als je op een stoel, meditatie kussen of bankje. gaat zitten, dan ervaar je wat vaak gezegd wordt; ‘het is altijd zo druk in mijn hoofd’. Dit is een menselijke eigenschap en hebben we allemaal. Je hebt een aandachtspunt nodig waar je je op kan concentreren. Dit kan bijvoorbeeld je ademen zijn. Je laat je aandacht naar het ademen in je gaan. Steeds weer tussen de gedachtes door.

Dit samen doen is anders , want je bent ook in stilte verbonden. Je blijf dan zitten en je staat niet zo snel op als thuis. Of het komt er niet van. Wil je het regelmatig doen met een wekelijkse structuur dan kun je met ons meedoen. Wij mediteren in huize Lydia op donderdag ochtend van 10.00-10.45 uur. De een zit op een stoel, de ander op een bankje afhankelijk van de mogelijkheden en de wensen. Na een buiging en na het inspreken van een goede lichaamshouding  beginnen we met mediteren. We mediteren 20 minuten. Het lichaam heeft dan vaak wat beweging nodig en daarom doen we erna een loopmeditatie: met je volledige aandacht de stappen zetten. Heel ingetogen lopen. Nog 10 minuten meditatie en we sluiten af met enkele bewegingen. Om daarna de dag weer aan te gaan. Afwisselend lezen we een sutra of is er een klein inspirerend woordje.

Reactie Deelnemer Wat doet Zen met me? Al jaren ga ik op donderdag naar Huize Lydia waar door Vera Boon  een Zen groep geleid wordt. Wat betekent dit voor mij ? Ik vind het een mooie manier om de dag te beginnen. De rust en stille concentratie ervaar ik als het loslaten van dagelijkse beslommeringen. Dit samen met andere deelnemers beleven vind ik een bonus. Wij zijn allen onderdeel van een groter geheel. Het is goed dat te beseffen! A.v.S.

In Huize Lydia Roelof Hartplein 2a Amsterdam

Donderdag van 10.00-10.45 uur in de Benedenzaal

Wilt u deelnemen? Bel Vera Boon 020-6123842